Thursday, August 21, 2008

Sekali-sekala bolehlah, kalau selalu tentu I dibelasah

Hari ini saya membuat keputusan untuk belog dalam bahasa kebangsaan! Kenapa, anda tanya?

Ini adalah kerana saya mendapati BM saya yang teramat pasar amat sesuai untuk mengekspreskan crap-crap yang saya hendak sampaikan ketika ini. Ataupun mungkin jugak I nak belajar cara-cara percakapan mat-mat rempit ...

Mula-mula I nak tanya sesuatu.... KENAPA ULSER ATAS LIDAH SAYA TAK SEMBUH-SEMBUH LAGI????!!!! KENAPA???? KENAPA??? IA BUKAN SATU SAJER TAU! DUA! MCH CCB KNN! ATAS LIDAH! SATU KIRI SATU KANAN LAGI! KENAPA??? I PUN TAK TAU SUDAH BERAPA LAMA I ADA 2 ULSER YANG AMAT BENCI INI... T___________T

Aduhai, walaupun BM saya yang tertulis di sini tidaklah amat teruk *batuk*, kesal bagi saya cakap bahawa saya tak boleh berutur (betul tak??? I tak tau...) selincah begini wtf. Kerana otak saya lembap atau apa, perlu masa yang lama untuk proses perkara-perkara yang hendak dicakap atau apa, I jugak tak tau.

Erm, actually takde banyak benda yang I nak cakap sekarang. Tapi tadi baru sajer tengok satu siri terbitan tempatan yang teramat lucu. Kenapa ia begitu lucu? Lu buatlah judgement anda sendiri.

Ia bermula dengan monolog dalaman seorang intern perempuan.
Ada satu cardio-thorasic (tak pasti tu ejaan) surgeon.
Ada satu neurosurgeon.
Ada 4 interns.
Ada seorang yang suka flirt dan sepatutnya jejaki hensem (sebenarnya sedikit pun tidak) tapi I tak pasti dia surgeon apa sebab tak tengok habis.

Dan yang paling teruk lagi.....

TAJUK SIRI TU IALAH AMPANG MEDIKAL!!!!!!! HAHAHAHAHA!!!!!

Amat ketara ia ialah rip-off dari siri medikal yang mendapat sambutan hangat - Anatomi Kelabu!!!!!!!!!!! Aduhai mengapa???!!! Mengapa nak buat perkara macam ni??? Tak bolehkah penerbit-penerbit tempatan buat sesuatu yang original???

Aduhai.... tak henti-henti abang-abang dan I ketawa semasa menontonnya. Mungkinkah ia sebenarnya berniat untuk menjadi siri komedi dan bukan siri medikal?

Saya rasa sampai sinilah crap saya dalam BM. Semoga anda terhibur dengan bahasa pasar I wtf.

5 comments:

M a N h O u W said...

I TAK TERHIBUR LANGSUNG MUHAI MUHAI
PASAR SANGAT LER BM LU...
MUHAI MUHAI

Malaria Max said...

LOL

bullshit said...

MUHAI Y U USE UR BRO'S ACCOUNT AGAIN HAHAHAHAHAHAHA I TAK TAHAN!!!!!!

wtf malaria max arent u supposed to b working during tat hour hahaha!!!!

Ji Yan said...

HAHAHAHAHAHAHAHAA
I DIDNT EVEN REALIZE THAT IT WAS MY BRO'S ACCOUNT
OK I SHALL GO DIE

miss.cc said...

hahahaha!!

hello i'm just a passerby and this post is so funny! :D ya saya mmg sgt terhibur kerana lu punye bahasa sgt original